Jump to content
Sign in to follow this  
johnmark101

Strange shifting issue.

Recommended Posts

My 2015 does a false shift between 2-3 under hard acceleration. It's kind of annoying when I'm trying to get a jump on traffic at a stoplight . 


’70 Yamaha 125 Enduro; ’75 Honda CB360T; ’81 Yamaha XS650SH; ’82 Honda GL650 Silver Wing Interstate; ’82 Suzuki GS650L; ’87 Yamaha Virago 535; ’87 Yamaha FJ1200; ’96 Honda ST1100; ’99 Yamaha V-Star Classic; ’00 Suzuki SV650; ’07 BMW K1200GT; ’12 Suzuki DR200; ’15 Yamaha FJ-09.  Bold = current

Share this post


Link to post
Share on other sites

my first ride out from zero km on the odometer, now i clock 500km, been happening only on downshift, the gear indicator just go blank especially bike slowing down and especially when trying to drop 2 gears, initially tot did not engage the clutch lever fully (i adjusted closer to fit my asian hand), subsequently i re-adjust the cluth further, just to ensure the clutch are function and yet, it still sometimes gave me these blank screen. when these happen i release the clutch almost out and the screen is back on. i suspect it has got to do with the gear shifter.  coming to 1,000km, will bring it to Yamaha HQ for 1st service and will ask the mechanic there if its a known problem or my riding problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  


×